Activiteiten

Het Elfenbankje besteed veel aandacht aan ontwikkeling van de kinderen. De activiteiten die we de kinderen aanbieden gaan met name om de beleving. Het fysiek bezig zijn met materiaal en het contact tussen de kinderen onderling en de kinderen en de leidsters. De kinderen stimuleren in sociale vaardigheden, zelfredzaamheid, taal en motoriek.

Spelletjes en knutselen

De kinderen zijn volop in de gelegenheid om zelf hun spel te kiezen. Er is een groot aanbod aan materialen om te knutselen en nieuwe dingen te ontdekken.

Wij vinden dit alles belangrijk voor de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind.

We besteden veel aandacht aan voorlezen en dit is goed voor de taalontwikkeling. Tijdens het voorlezen en de verschillende activiteiten ontstaan er vaak leuke en bijzondere gesprekjes.

Naar buiten

Wij gaan veel met de kinderen naar buiten, ook als het weer wat minder is, want daar kunnen kinderen op worden gekleed.

Daarnaast hebben wij beschikking over een fijne gymzaal. Bewegen is belangrijk voor de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Het is een combinatie van gymnastiek, dans, ballen en fantasiespel. Zo leren de kinderen samen spelen en allerlei bewegingen. Er wordt veel plezier aan beleefd!

Baby’s hebben een ‘eigen programma’ op Het Elfenbankje. Ze hebben een ander en flexibel dagritme en de activiteiten die met hen gedaan worden zijn afgestemd op hun leeftijd. Ze hebben meer  lichamelijke verzorging nodig, waar we de tijd voor nemen. Er wordt veel met ze gespeeld, worden gestimuleerd en gaan ook fijn mee naar buiten. Er wordt veel aandacht besteed aan de individuele behoeftes van de kleintjes. Dit alles in nauw overleg met de ouders.

Stichting Memorabele Momenten (Memo)

Om de week komt er een artiest/musicus van Memo (Stichting Memorabele Momenten) bij ons langs om muziek te maken. Dit is heel gevarieerd met elke keer een ander instrument. Voor de kinderen is dit een speciale manier om kennis te maken met muziek en veel verschillende instrumenten. Zo wordt naast de muzikale ontwikkeling ook het geheugen en de concentratie getraind. Al creërend en spelend leren de kinderen melodieën en woordjes  te onthouden.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je na het lezen van de website nog vragen of wil je je (ongeboren) kind graag inschrijven? Neem dan contact met ons op!